Ervaringen

Gré over de ontmoetingscafés

“De ontmoetingscafés zijn voor mij een manier om met andere fijngevoelige vrouwen samen te zijn en ervaringen te delen. Het feit dat ik zeker ben dat er vrouwen komen die iets hebben met “gevoel” en over andere dingen nadenken dan het weer en de typisch vrouwelijke praatjes, geeft voor mij een bepaalde ontspanning waarin ik iets van mijzelf durf te laten zien.

Jannet, je doet het op een ontspannen manier en ook een leuke vernieuwende manier. Het is open en niet afgebakend. Ik zou andere hoogsensitieve vrouwen zeggen dat deze ontmoetingscafés er zijn en aanraden ze te bezoeken, omdat je daar over dingen kunt praten die niet zo algemeen zijn. De groepsgrootte is voor mij ook precies goed, te weinig vrouwen is voor mij eerder beklemmend, te veel vrouwen , dan verdwijn ik er in!”

-Gré-

 


Lonneke over de ontmoetingscafés

“Ik zie naar de ontmoetingscafés uit als naar een rustige ochtend voor mezelf, waar aandachtig wordt geluisterd, naar mijn (maar ook anderen hun) gevoelens en gedachten. Jannet, je bent een fijne vrouw en rustige gespreksleider. Ik kan merken dat je de ochtenden echt voorbereid en dat geeft mij het gevoel dat je er serieus mee omgaat. Daardoor voelt het voor mij dat je “waar voor je geld” krijgt.

Ik zou de ontmoetingscafés wel aan willen bevelen bij andere vrouwen, maar ik praat met anderen hier eigenlijk niet over. Het zou voor mij ook vreemd (misschien ongemakkelijk) voelen, als hier iemand bij is die ik op een andere manier ken. Stiekem wil ik het graag voor mezelf houden.

Als fijngevoelige vrouw is een ontmoetingscafé erg waardevol, omdat je wordt gewaardeerd om wie je bent en je leert hoe belangrijk je gevoelens zijn. Het is leuk om te horen hoe andere vrouwen dingen ervaren en vooral dat je dan dingen herkent. Hé, dat heb ik ook! Leuk dat de ochtenden een thema hebben die door Jannet wordt voorbereid en duidelijk wordt uitgelegd.”

-Lonneke-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *