Waarom Jannet Poppe

Als Zintuigenluisteraar help ik hoogsensitieve vrouwen en moeders om meer inzicht te krijgen in en beter om te gaan met hun gevoelige karakter. Om, de mooie en krachtige eigenschappen die hier bij horen soms weer “terug te vinden” en in ere te herstellen en er achter te komen wie ze werkelijk zijn.

Stap voor stap leer ik ze hoe je met deze verandering en deze bijzondere eigenschappen het beste in het dagelijkse leven om kunnen gaan. Ik help ze, om meer te leven vanuit hun authentieke kracht, hun bron, om zo meer blijdschap, vreugde, evenwicht & rust in hun dagelijkse leven te brengen en te ervaren. Een Krachtige Sensitieve Leefstijl te ontwikkelen!

Missie

Uit mijn bedrijf, mijn gezin en mijn omgeving haal ik mijn inspiratie  en ze verrijken mijn leven enorm. Daarnaast moet ik wel goed blijven opletten om ook op tijd mijn eigen rust te nemen. Die rust heb ook  ik erg hard nodig om zelf goed afgestemd te blijven (aarden), inzichten op te doen en energie genoeg over te hebben om in actie te komen en te blijven. Ik weet: ‘het hele leven is en blijft leren’. Op deze manier ontwikkel ik mijn eigen weg naar meesterschap en leef zo mijn droomdoel: “Omarm je sensitiviteit en maak van deze aarde een mooiere plek om op de leven”.

Dat ik nu zo in het leven sta en mijn levensmissie wil verwezenlijken,  komt door een persoonlijke zoektocht naar wie ik werkelijk ben. Ik kwam erachter dat ik, iets dat zeer sterk aanwezig was tijdens mijn kindertijd,  in de loop van mijn leven achter een dikke stevige muur had opgeborgen.

Ik voelde vaak intuïtief goed aan wat ik van dingen vond en dacht en vooral wat goed voor mij was, maar ik handelde daar vaak niet naar.  Zo raakte ik in de loop der jaren steeds verder verwijderd van mijn eigen ik en dat voelde niet goed.

Op een dag besloot ik mijn gevoeligheid weer in ere “te herstellen”. Dit heeft mij doen inzien dat je vaak eerst moet zijn wie je niet bent, voordat je kunt zijn wie je bent.

Door mijn moederschap, mijn relatie, mijn ontmoetingen, mijn werk en mijn creativiteit ben ik gegroeid, vooral door bovenstaande persoonlijk ontwikkelingsproces. Ik ben weer gaan voelen en dat voelt fijn!

Nu ik deze weg gelopen heb, kan je begrijpen, dat ik om mij heen de nodige mensen zie die met soortgelijke dingen worstelen. Ik wil daarom graag anderen helpen om zich te ontwikkelen en hun leven te verrijken zoals ik dat ook zelf ervaar.

Doel

Door mezelf open op te stellen en te leven en te handelen vanuit mijn hart, heb ik gemerkt dat ik daar veel kostbaars voor terug krijg. Ik ben erachter gekomen, dat ik graag, op mijn eigen manier, hoogsensitieve vrouwen en moeders wil helpen die op zoek zijn naar wie ze werkelijk zijn en wat ze te doen hebben in deze wereld. Die willen leven vanuit hun authentieke kracht en die zich niet anders voor willen en kunnen doen dan ze in werkelijkheid zijn, namelijk fijn gevoelig!

Hiervoor heb ik verschillende opleidingen, trainingen, cursussen en workshops gevolgd over persoonlijke ontwikkeling, waaronder de opleiding tot  Life Coach en de hoofdopleiding Intuïtief Coachen bij IMC Mensontwikkeling in Hilversum. Voor meer informatie over mij, mijn opleidingen en mijn ervaringen kijk op mijn LinkedIn-profiel.

Als beroepscoach ben ik aangesloten bij de NOBCO en werk ik volgens de IEGC (Internationale Ethische Gedragscode) voor coaches en mentoren. Coaches sluiten zich aan bij de NOBCO omdat ze waarde hechten aan kwaliteit en zichzelf willen blijven ontwikkelen in hun professie als coach. Jou biedt het meer zekerheid bij de keuze van je coach.

Daarnaast draag ik het Virtues Project TM  Nederland  een erg warm hart toe. De basiscursus en de verdiepingscursus hebben mij geïnspireerd en gemotiveerd om dit mooie gedachtengoed verder uit te dragen en te verweven in mijn leven en mijn praktijk. Tijdens de sessies maak ik gebruik van de deugdenmethodiek.

De deugden en haar vijf strategieën zijn voor mij a way of life geworden en zijn niet meer weg te denken uit mijn leven.

Het is een respectvolle, zachte en liefdevolle manier van omgaan met jezelf en anderen en draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Deugden maken je veerkrachtig en sterk.  Ze helpen je herinneren aan wie je werkelijk bent en te leven naar je hoogste waarden.

Daarnaast werk ik met de methode van de schilden van de
Innerlijke Familie van Arienne Klijn. Tijdens de sessies maak ik gebruik van het Innerlijke Familie Kaartspel.

Iedereen heeft een innerlijke familie, een innerlijke man, een innerlijke vrouw, een innerlijk meisje en een innerlijke jongen. Het is belangrijk om deze familieleden te leren kennen en zo goed mogelijk met elkaar te laten samenwerken. Op die manier haal je het beste uit jezelf en anderen.

Ook Systeemopstelling middels Vloerankers en Playmobile poppetjes, EMDR, Voice Dialoque, Scriptcirkel, Geweldloze Communicatie en RET zijn methodieken die ik in mijn rugzak heb zitten en toepas tijdens de sessies.

Verder blijf ik mij ontwikkelen, door het lezen van boeken, het volgen van seminars/webinars, trainingen, workshops/cursussen en opleidingen, omdat ik ervan overtuigd ben dat je nooit bent uitgeleerd in het leven en dat je je mag blijven ontwikkelen om te kunnen en blijven groeien.

Zo is per 01-02-2019 mijn nieuwe bedrijf ontstaan HetLevenLeren.