Basiscursus Deugden

Deugdencursus als basis voor eigen persoonlijke groei!

” Liefde – Rechtvaardigheid – Moed – Dienstbaarheid – Vertrouwen – Geduld – Respect – Verantwoordelijkheid”

Deugden zijn universele waarden: iedereen hecht er waarde aan, ongeacht leeftijd, afkomst, etniciteit, religie of cultuur. Deugden zijn de bouwstenen van ons karakter, het zijn onze innerlijke drijfveren, ze vormen samen ons morele kompas.

‘Virtue’ (deugd) betekent letterlijk ‘kracht’. Deugden groeien uit tot innerlijke kwaliteiten wanneer we ze gebruiken. Ze komen tot bloei wanneer we ze effectief inzetten. En wanneer ze door anderen opgemerkt en gewaardeerd worden!

Basiscursus Deugden

inzichtDe 2-daagse basiscursus deugden is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn persoonlijke groei en ontwikkeling en wil werken aan een andere kijk op zichzelf en haar relaties. En voor diegene die kennis wil maken met de 52 deugden en de 5 strategieën van het Deugdenproject ™.

In de basiscursus Deugden voor Persoonlijke Groei, werken we volgens het programma van het Deugdenproject Nederland. Je leert hier te werken met de 5 strategieën van het Deugdenproject™ en de 52 deugden.

“Naar een dieper inzicht in jezelf”

De vijf strategieën zijn concrete handvatten om deugden tot leven te brengen. Ze dienen als leidraad in het dagelijkse leven; zijn toepasbaar in alle dagelijkse interacties en voor alle leeftijden. Ze helpen kinderen en volwassenen om autonome beslissingen te nemen, om te leven met compassie en idealisme.  Als je aan de deugden aandacht geeft, gaan ze groeien: dat is een natuurlijk proces.

  • Je bent beter in staat om te kiezen voor jezelf
  • Je leert het beste uit jezelf en anderen te halen!
  • Je wordt het stralende middelpunt van je eigen leven.

 “Alles wat je aandacht geeft, groeit”

alles-wat-je-aandacht-geeft-groeit-3De Deugdentaal geeft je zelfvertrouwen en veerkracht. Door je dagelijks bewust op het goede in anderen én jezelf te richten, zullen je leven en je relaties positief veranderen. Je richten op wat goed is in de mensen, dát maakt je blij en gelukkig.

De 5 strategieën van het Deugdenproject

  • Spreek deugdentaal
  • Herken leermomenten
  • Stel duidelijke grenzen
  • Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning
  • Bied actief aandacht

Programma

Dag 1: Kennismaken met de Deugden en haar 5 strategieën
Dag 2: Persoonlijke groei: naar een dieper inzicht in jezelf

Na deelname ontvang je het internationale Deugdencertificaat.

“Wanneer je geïnspireerd bent,
komen sluimerende
krachten & talenten tot leven”

Data

Kijk in de agenda voor actuele data en tijden. Passen deze data je minder goed en wil je toch een cursus volgen? Meld je dan aan, bij minimaal 4 aanmeldingen kunnen we met   elkaar in overleg gaan over een nieuwe datum!

Aanmelden en kosten

GroeiJe kunt je aanmelden door een mail te sturen naar : info@fijngevoeligzijn.nl  o.v.v. je naw gegevens, telefoonnummer en “aanmelding 2-daagse basiscursus deugden voor persoonlijke groei” + cursusdatum.

Kosten voor deze cursus zijn € 197,00 ex BTW  (€ 239,00 incl. BTW) (incl. reader, lesmateriaal, koffie, thee en iets lekkers).