Cursus Adempauze voor de Hulpverlener

Een passievol leven in balans

Het werken in de zorg vraagt veel van je aandacht en energie. Je bent gewend om veel te geven, zorgen voor een ander is immers jouw eerste natuur. Je wordt er blij van iets te kunnen betekenen in het leven van een ander. Het geeft je veel energie, maar het vraagt ook veel energie. Wanneer heb jij nou eens de tijd om stil te staan om je te bezinnen op wie jij in wezen bent, of wie en hoe je wilt zijn. Het Deugdenproject biedt eenvoudige, effectieve, krachtige en positieve manieren om het beste in jezelf naar boven te halen. Tijdens deze cursus word je 2 dagen verwend met inspirerende en ontspannende oefeningen helemaal alleen voor jou! We gaan aan de slag met de 4 speerpunten uit het boek Adempauze van Linda Popov, een van de oprichters van het internationale Deugdenproject.

Zuiver je leven

Eerst gaan we de balans opmaken. Hoe gaat het eigenlijk met jou? Een vraag die we dagelijks aan onze cliënten/patiënten stellen mag nu in volle aandacht aan jezelf gesteld worden. Wat geeft en wat kost jouwenergie? Heb je naast alle zorg op je werk ook zorgen in je privéleven? Waar zou je wel afscheid van willen nemen, en wat zou je juist meer willen omarmen? Je leert deugden zoals loyaliteit, ordelijkheid en eerlijkheid in jezelf en anderen beter te (her)kennen en daardoor ook meer in te zetten.

Vaart minderen

Hoe zou het voor je zijn als moeten willen wordt….als je misschien niet elke dag alles op je lijstje af krijgt maar daar aanvaarding en tevredenheid over kunt gaan voelen. En je vervolgens met assertiviteit en tact je meer en meer je eigen grenzen aan zal weten te geven. Dan komt er vast ook meer ruimte vrij om gewoon te kunnen en mogen zijn en omen om je creativiteit weer te voelen stromen op welk gebied dan ook.

Leef in het heden

Herken je dat, het is een stralende dag, de knoppen schieten uit hun hulsjes, de vogels zingen om het hardst maar jij merkt het niet meer op….zo druk heb je het. Wellicht spijt je dit en zou je het best anders willen, maar hoe doe je dat ook alweer….Met de ontwikkeling voor de aandacht van het nu is het vaak weer mogelijk om eenvoudige geluksmomentjes te ervaren.

Plan een duurzaam leven

En waar droom jij misschien al jaren van, diep van binnen? Wat zou je nog heel graag willen doen maar kom je nooit aan toe door alles wat er zoal te doen is elke dag weer. Tijdens de cursus ga je leren hoe je voorrang kan gaan geven aan je dat waar je zo blij van wordt, waar jij van gaat stralen, wat jou kan voeden in wat je te geven hebt. Met de deugden zoals moed, doelgerichtheid en vastberadenheid maak je een plan waar je direct mee aan de slag kan gaan zodra je thuis komt. Een plan dat inzicht geeft en houvast en waar jij je in jouw leven meer op kan gaan richten.

Deugdenbegeleiders en certificering voor Pace of Grace

Deugdenbegeleiders die deze cursus volgen zijn na afloop gecertificeerd om deze cursus zelf aan te bieden aan eigen doelgroepen. De materialen hiervoor zijn beschikbaar via het Deugdenproject.

Praktische informatie

Voor wie?
Iedereen die werkzaam is in de zorg, in de hulpverlening en/of mantelzorger is en die vanuit zijn/haar hart een passievol leven willen leiden.

Aanmelden en kosten
GroeiOver hoe je je kunt aanmelden en wat de kosten zijn, stuur een mail naar : info@fijngevoeligzijn.nl

Programma
Volgt

Begeleiding
Jannet Poppe, begeleider Virtues Project International en Petra Penning, master facilitator Virtues Project International.

Jannet is erg enthousiast over de deugden en het er bewust mee omgaan. Zowel de innerlijke kracht van ieder mens als de veerkracht neemt toe. “Deugden geven woorden aan je gevoel; het is voor mij inmiddels a way of life geworden. De deugden en haar strategieën zijn niet meer uit mijn leven weg te denken”. Jannet is begeleider bij het internationale Virtues Project en vooral werkzaam als trainer/coach. Kijk voor meer informatie op deze website: www.fijngevoeligzijn.nl  en www.hetlevenleren.nl.

Petra is master facilitator bij het internationale Virtues Project en ondersteunt mensen o.a. bij het ontdekken en ontwikkelen van hun deugden. Dit doet zij door met oprechte aandacht en zonder oordeel te kijken naar wie je bent en waar je kracht ligt. Door haar jarenlange ervaring als orthopedagoog en GZ-psycholoog weet zij dat de aandacht bijna altijd bij de ander ligt. Door de vele ontmoetingen met collega’s weet zij dat deze eigenschap bij veel hulpverleners opgaat.

Hoe zorg je dan dan ook nog goed voor jezelf, zodat je kan blijven geven en zorgen voor de ander. Door stil te staan bij wat er voor jou toe doet. Dat lijkt zo eenvoudig, maar hoe doe je dat? Tijdens de 3-daagse gaan we daar dieper op in en daar zijn de deugden heel bruikbaar in. Voor meer informatie over Petra kijk op: www.petrapenning.nl.

Wij zetten ons samen in om er een waardevolle cursus van te maken. Gun jij jezelf die ruimte? Zo ja, meld je dan snel aan en ontdek wat er in jouw leven nog meer toe doet. Want ook jij kan een passievol leven leiden, waarin je tegelijkertijd in evenwicht kunt zijn en blijven.

Zowel Jannet als Petra zijn tevens professionals op het gebied van Hooggevoeligheid.

Locatie
Nog nader te bepalen.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Jannet Poppe via info@fijngevoeligzijn.nl/06-10518668 of met Petra Penning via info@petrapenning.nl/020 – 6763421.